Rasismetiltalt skylder på fylla

Av tiltalen går det fram at bildene viste flere personer som gjorde nazihilsen, og at det var tegnet hakekors. (Illustrasjonsfoto)
Foto: Xueqi Pang
En 19 år gammel mann fra Bergen er tiltalt for å ha spredt rasistiske Instagram-poster rettet mot jøder under russetiden våren 2019.
0Shares

Ifølge tiltalen publiserte 19-åringen flere diskriminerende poster på en russebuss-konto på Instagram. Han er tiltalt for å ha fremsatt diskriminerende og hatefulle ytringer etter straffelovens paragraf 185, også kalt rasismeparagrafen.

Av tiltalen går det fram at bildene viste flere personer som gjorde nazihilsen, og at det var tegnet hakekors. På et av bildene sto det skrevet «fuck jøder», og tiltalte skal også ha publisert en sangtekst om gassingen av jøder i Auschwitz med teksten «Hitler viser vei». Til dette innlegget skal 19-åringen ha kommentert «Dette er det beste».

Kontoen skal ha hatt over 8.000 følgere på det aktuelle tidspunktet. Politiet fikk nyss om saken etter tips fra følgere, skriver NRK.

– Tiltalte har erkjent de faktiske forhold, men nekter straffskyld. Han har samarbeidet med politiet og gir uttrykk for at han ikke har slike holdninger, sier politiadvokat Linn Mari Søfteland i Vest politidistrikt til kanalen.

Advokat Bertil Christian Hast Rønnestad er tiltaltes forsvarer. Han sier til Bergens Tidende at han ikke ønsker å kommentere tiltalen fordi han nylig ble oppnevnt og derfor ennå ikke kjenner detaljene i saken.

19-åringen skal ha forklart til politiet at postene ble lagt ut mens han var påvirket av alkohol.

Rettssaken vil finne sted i Bergen tingrett i mai.