Skolegründer støtter halshogging

Skolegründeren og imamen Syed Farasat Ali Bukhari ville starte opp en muslimsk grunnskole i Oslo. Nå kan imidlertid videoer på YouTube, hvor Bukhari støtter halshogging og fengsel for religiøs frafallenhet, føre til at Utdanningsdirektoratet ikke vil godkjenne søknaden om å opprette skole.
Foto: Fotofaksimile: utrop.no
En av søkerne til å drive privat muslimsk skole i Norge mener muslimer som ikke faster må halshogges.
0Shares
Norsk-pakistanske Syed Farasat Ali Bukhari har søkt Utdanningsdirektoratet om å drive grunnskole for 200 muslimske barn. Imamen fra Ammerud skaper imidlertid sterk kontrovers etter at et video på nettstedet YouTube viser at han støtter halshogging og fengsel for frafallenhet fra religionen, ifølge NRK.
– Hvis en person spiser og drikke offentlig under ramadan, latterliggjør han islam. Og befinner vedkommende seg i et muslimsk samfunn/stat, så skal myndighetene halshogge ham, sier imamen i en video på nettetedet YouTube.
Han foreslår også strenge straffer for ikke å be.
– En som ikke ber sine daglige obligatoriske bønner, som er myndig og tilregnelig, kan i det minste straffes med fengsel i et muslimsk samfunn, sier han ifølge videoen.
Får neppe lov til å starte skole
Etter det NRK kjenner til var ikke Utdanningsdirektoratet, som behandler søknaden, kjent med imamens synspunkter. Utdanningsminister Kristin Halvorsen sier at direktoratet har kompetanse og muligheter til tilsyn. Hun tviler sterkt på at imamen får innvilget søknaden om å starte en muslimsk privatskole  
– Skoler som truer med dødsstraff eller prøver å indoktrinere barn, handler i strid med holdningen i læreplanen om toleranse og menneskeverd, og kan ikke drive i Norge, sier Halvorsen til NRK.