– Aftenposten med gruppetenkning

Aftenposten trykker i dag en faksimile av Jyllands-Postens omstridte utgave fra 2005 der de trykket diverse karikaturer av Proften Muhammed
Foto: Flickr.com
Partileder i Venstre, Trine Skei Grande kritiserer Aftenposten for unnfallenhet og FrP for islamofobi.
0Shares
Islamofobi handler om kunnskapsløshet, fordommer og skremselspropaganda, og om å fremstille muslimer som fremmede og farlige, skriver partileder i Venstre Trine Skei Grande i et innlegg i Aftenposten.

– Det er islamofobisering umerkelig sniker seg nesten på oss, kke islamiseringen, skriver hun med klar henvisning til Siv Jensen, Christian Tybring-Gjedde og FrP som det siste året har advart mot “snik-islamisering”. 

Grande mener islamofobi er stueren rasisme, og at det ikke har noe med religionskritikk å gjøre.

– Islamofobi er i ferd med å bli en stueren form for rasisme, og ikke la noen fortelle deg at dette er religionskritikk. Islamofobi handler ikke om kritikk av religiøse dogmer. Islamofobi handler om kunnskapsløshet, fordommer og skremselspropaganda, og om å fremstille muslimer som fremmede og farlige, skriver hun i innlegget.

Aftenposten får også kritikk for å ha illustrert en sak om sexslaveri med et bilde av voksne, niqab-kledte kvinner som ikke hadde noe med saken å gjøre. «Saudiarabiske kvinner lever sitt liv i mørket» løy bildeteksten. 

Også Utrops redaktør Majoran Vivekananthan har tidligere påpekt at enkelte journalister og redaktør hetser med muslimer.

– Jeg tror ekstremisme bekjempes med toleranse, ikke med intoleranse – ved at ingen blir tråkket på i det norske samfunnet, enten det er på bakgrunn av tro, kultur eller etnisk bakgrunn. Jeg tror det er slik vi hindrer rekruttering til ekstreme miljøer. Og jeg tror stigmatisering og gruppetenkning bidrar til det motsatte, skriver Grande.