Hundrevis på Krekars nettskole

Mulla Krekar, Amir Payan og Iffit Qureshi er kjerringer mot strømmen, skriver redaktør i Utrop Majoran Vivekananthan i debattinnlegget.
Foto: TV2
Et hundretalls studenter tar i disse dager avsluttende eksamen på Mullah Krekars nettbaserte islamstudier.
0Shares
I et nytt intervju med en propagandakanal for al-Qaida i Irak letter Mullah Krekar på sløret om sitt liv og sin virksomhet i Norge. Han benytter også anledningen til å klage over tilværelsen her i landet.
– I ni år har jeg vært gissel i mitt eget hus, uten de enkleste rettigheter som tilfaller en levende skapning. Uten oppholdstillatelse, uten arbeidstillatelse, uten rett til å eie noe, uten pass, uten organisasjonsfrihet, sier Krekar til VG Nett.
Åpnet nettundervisning
I intervjuet forklarer han også hvordan han har viet de siste ni årene til nettbasert islamundervisning.

– I nettuniversitet, er det 150 som nå tar en avsluttende eksamen. Jeg har gitt 10.000 forelesninger og 70.000 svar på spørsmål om islamsk lov, sier Krekar til VG Nett.

Har informert politiet
Krekars advokat, Brynjar Meling, understreker at mullahen informerte norske myndigheter om nettundervisningen senest i august i fjor.
Om Krekar tjener penger på undervisningen, hvem som studerer der og hvordan studentene velges ut, vet advokaten ikke.
– Jeg antar det handler om islam, ikke husflid og søm. Det han har forklart tidligere, er at det dreier seg om såkalte chatrooms, der folk kan melde seg på. Av og til er det undervisning, av og til diskusjoner, sier Meling til VG Nett.