Frp vil gjeninnføre «Russland-instruksen»

Jon Helgheim

Fremskrittspartiet mener nå at denne instruksen må gjeninnføres.

Tyrkia åpner grensen til Syria og vil ikke lenger forhindre at syriske flyktninger tar seg inn til Europa.

– Tyrkia åpner nå for fri passasje fra Syria til Europa. Det gjør at vi om kort tid kan stå ovenfor en migrasjonsbølge som kan sammenlignes med det vi så i 2015. Det er en urovekkende utvikling. Det er derfor viktig at Norge tar grep som gjør at vi sikrer lav innvandring til Norge tiden fremover, sier Siv Jensen, partileder i Frp.

I 2015 mottok vi over 31 000 asylsøknader. Rundt 5 500 av disse kom fra Russland over grensen på Storskog.

Jon Engen Helgheim, som er innvandringspolitisk talsmann, ønsker også å forsterke kontrollen på grenseovergangene. Han mener det er viktig å ha kontroll på grensene.

Fremskrittspartiet fikk i Granavolden-plattformen gjennomslag for en bestemmelse om at flyktninger skal gis begrensede rettigheter ved en ny stor flyktningstrøm.

– Jeg forventer at regjeringen nå innfører bestemmelsen som er vedtatt i Granavolden-plattformen og at de forsterkes. Flyktninger som har krav på beskyttelse skal få det i den perioden de trenger, men raskt sendes tilbake til hjemlandet når det er trygt. Nå skjer ting veldig raskt, så regjeringen må iverksette disse tiltakene umiddelbart, avslutter Helgheim.