Bekymret for retorikken

Cecilia Malmström, EUs innenrikskommisær, mener mainstreampartier i europeisk politikk har tilpasset seg de ytterliggående i flerkulturdebatten.
Foto: Flickr/Baltic Development Forum
EU-kommisjonær for innenrikssaker, Cecilia Malmström, synes ikke stuereine partier skal bruke de høyreradikales språk og løsninger.
0Shares
Over to uker har gått siden terrorangrepene i Oslo og på Utøya. Granskingen av høyre-ekstreme miljøer i andre land er nå i full gang, etter det som er det verste angrepet på Norge siden krigen.
Nå uttrykker EU-kommisjonær for innenrikssaker, Cecilia Malmström, sin bekymring over at tradisjonelle partier i større grad har tilpasset seg de ytterliggående partienes retorikk og løsninger.
– De identifiserer samfunnsproblemene på samme måte som de høyreekstreme ved å peke på islamifisering og de truede nasjonale verdiene som årsakene, sier EU-kommisjonæren til NRK.
Ta tak i de reelle utfordringene
Malmström er imidlertid opptatt av å ikke male alt roserødt i det flerkulturelle samfunnet:
– Vi må være åpne på at ikke alt er enkelt i de flerkulturelle samfunn. All integrering er ikke vellykka, men vi kan ikke akseptere at løsningen blir at «alle skal sendes hjem», sier hun til NRK.