Klanen ut mot Norwegian Defence League

Uønsket i Klanen: Vålerengas supporterklubb varsler at medlemmer i bl.a Norwegian Defence League vil bli bortvist fra tribunen.
Foto: Andreas H. Lunde
Vålerengas supporterklubb tar de avstand fra de islamkritiske organisasjonene Norwegian Defence League (NDL) og English Defence League (EDL) på sin hjemmeside.
0Shares
Klanen hevder de vet at flere medlemmer er eller har vært tilknyttet de høyreekstremistiske organisasjonene, men gjør det klinkende klart at sympatisører av disse vil bli ekskludert fra supporterklubben og bortvist fra tribunen.
– Dette skal ryddes opp i, det skal ikke være en del av norsk fotball. Vi kommer også til å oppfordre andre klubber til å gjøre det samme, sier Svein Erik Bakke, talsmann for Klanen, til NRK.

Nulltoleranse

EDL har havnet i medienes søkelys etter at terrorsiktede Anders Behring Breivik i sitt mye omtalte manifest nevnte organisasjonen blant sine støttespillere. 
Klanen hadde i utgangspunktet planlagt å vente med å gå ut mot de to organisasjonene, men følte tiden var inne etter hendelsene på Utøya og i Oslo.
– Vi er ingen politisk organisasjon, men vi går ut med dette fordi det ikke går overens med våre vedtekter i det hele tatt å være medlem i slike organisasjoner. Vi kan ikke stille oss bak hatrelaterte organisasjoner, uansett hvilken type hat det er, sier Bakke til NRK.