Ingen plan for rekruttering av innvandrerpolitikere

Har ingen rekrutteringsplan for innvandrerpolitikere, innrømmer Nord-Trøndelags vararepresentant Ingvild Kjerkol (Ap).
Foto:flickr.com
I Nord-Trøndelag er det kun én av 350 personer på fylkeslistene som har innvandrerbakgrunn.
0Shares
Nord-Trøndelag har om lag 4000 velgere med utenlandsk bakgrunn. SVs John Lado er den eneste på de 12 partilistene som er innvandrer. Det har ikke Arbeiderpartiets Ingvild Kjerkol mye til overs for.
– Jeg har jo brukt ordet blendahvitt. Listene er ikke preget av at vi er et flerkulturelt samfunn, sier Kjerkol til adressa.no.
Ingen plan
Under et åpent folkemøte på Stiklestad, hvor integrering og det flerkulturelle Norge var blant temaene, kunne ingen svare for at fylkeslistene har en person med innvandrerbakgrunn.
– Jeg har ikke et enkelt svar på hvorfor det er så få. Vi har en kjempejobb vi må gjøre. Vi er helt sikkert ikke flinke nok til å invitere innvandrerne inn, sa hun før hun trakk frem noen få eksempler der man hadde lyktes med det motsatte, sier Kjerkol til adressa.no.
Kjerkol forteller at Arbeiderpartiet ikke har noen planer som kan bidra til å få flere med innvandrerbakgrunn til å stille til neste kommune- og fylkestingsvalg.
Terror-angrepene kan hjelpe
Britt Tønne Haugan (Krf), som også var tilstede under folkemøtet, mener det gjelder å begynne hos de unge.
– Ungdomsorganisasjonene og lokallagene må ta jobben med å få integrert flere ungdommer inn i politikken, sier hun.
Kjerkol viser til Utøya og Regjeringskvartalet og håper på at de tragiske hendelsene forhåpentligvis kan hjelpe til økt interesse blant innvandrere.
– I deler av fylket har vi en stor kompetansebase. På Statoil i Stjørdal jobber det høykompetente innvandrere fra 40 ulike nasjoner, sier hun til adressa.no.
.