Innvandring fikk avslutte valgkampen

Strutter med selvtillit: Frp og Siv Jensen har i sistetiden slitt med lave tall på meningsmålingene. Nå går partiet tilbake til sin store kjernesak, innvandring, for å gjenvinne velgere.
Foto: frp.no
Valgkampens siste TV-debatt startet med runder om norsk innvandringspolitikk.
Frp-leder Siv Jensen slo fast at det er for mange innvandrere i Norge.
– Vi har tatt imot for mange innvandrere. Regjeringen lar kriminelle asylsøkere ferdes fritt uten at det får konsekvenser, sa Jensen som fikk ordet først i TV 2s partilederdebatt lørdag kveld.
Hun mener det bør opprettes lukkede asylmottak for å få bukt med kriminaliteten og ønsker seg lokale folkeavstemninger for å avgjøre om det skal etableres mottak i kommunen.

Nytt utgangspunkt

SV-leder Kristin Halvorsen hadde en helt annen tilnærming til diskusjonen.
– Jeg har merket en helt annen mobilisering for fellesskap og mangfold etter den 22. juli. Utgangspunktet er nå et helt annet for å lykkes med integreringspolitikken, sa hun.
Flere innvandrere i jobb
Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) pekte på at norsk integreringspolitikk er mer vellykket enn i andre europeiske land og viste blant annet til sysselsettingsraten. Også KrF-leder Knut Arild Hareide mener det tegnes et litt for negativt bilde av integreringen her til lands.
– Andelen innvandrerkvinner i jobb i Norge er høyere enn andelen kvinner som er i jobb i Italia. Det er imponerende, sa Hareide.