Krever parabolfjernsyn “på blå resept”

Får ikke installere parabol innvendig: en kurdisk familie på Bærums Verk får ikke lov til å ha fjernsyn fra hjemlandet, som familiefaren mener vil være til medisinsk hjelp.
Foto: Fredrik Norum
En kurdisk familie som krever å få fjernsyn fra hjemlandet av medisinske grunner har fått avslag av Sleieverud Borettslag i Bærum.
0Shares
Norsk-kurdiske Smko Fatolonzhad viser til en legeerklæring som støtter argumentene om at TV-tilbudet han får med parabolantenne vil være til medisinsk hjelp for ham, skriver budstikka.no.
Legeattesten hevder også at tv kan hjelpe Fatolanzhad med å holde seg oppdatert på det kurdiske miljøet, et miljø han nå føler seg isolert fra.
– Vi må få se nyheter fra vårt hjemland, vi skal jo kanskje tilbake dit en gang. Vi har bodd her siden 26. august i år, men hvis dette ikke løser seg, må vi kanskje flytte, sier Fatolanzhad til budstikka.no.
Ingen unntakstilfelle
Borettslaget på Bærums Verk har i sine vedtekter regler for hvor og hvordan en parabolantenne kan monteres. Styreleder Bjørnar Øverland forklarer Fatolanzhad-familien kan ha problemer med signalene på grunn av en furu-allè som sperrer utsynet fra balkongen.
– Å gjøre unntak blir det ikke snakk om, påpeker han imidlertid overfor budstikka.no.
Oddbjørn Vik, leder for boligkontoret i Bærum kommune, sier man må følge vedtektene i sameiet på lik linje med andre beboere.
– Reglene gjelder likt for den eller de som leier av oss, sier Vik.