Lager flerspråklig håndballbrosjyre

Håndballforbundets nye brosjyresatsing på sju ulike språk har som formål å inkludere flere inn i sporten, som disse jentene fotografert på en håndballtrening på Oslos østkant
Håndballforbundet ønsker bedre inkludering av minoritetsbarn. Nå går de i bresjen og lager brosjyre "Velkommen til håndballklubben" på sju ulike språk. 
0Shares
I en pressemelding gir forbundet uttrykk for at at mange klubber er tilbakeholdne i forhold til å ta med barn og unge med innvandrerbakgrunn inn i klubben.
– Vi mener dette kan skyldes mangel på informasjon om hva en håndballklubb tilbyr og hva den krever i forhold til medlemskap. Ikke alle har en bakgrunn fra frivillig idrett og hvordan dette arbeidet er organisert, melder nettstedet handball.no.
Ledd i inkluderingsstrategi
Brosjyren kommer som et ledd i strategien ”Fargerik Håndball”. Her skal lokale klubber med asylmottak og barn/unge med innvandrerbakgrunn i sitt nærmiljø ta ansvar og gjennomføre ulike tiltak.
– Her informerer vi kort om hva håndballklubben tilbyr og hva den krever i forhold til et medlemskap. Vi forklarer dessuten på en enkel måte blant annet hva frivillighet er og hva dugnad innebærer av deltakelse fra foreldre og familien, skriver handball.no.