Ambisjoner.no nettangrepet

Oppe igjen: ambisjoner.no er oppe igjen etter flere dagers nettangrep. Faksimilen viser dagens oppdaterte versjon av nettsiden.
Foto: Fotofaksimile
Populær nettside for unge flerkulturelle jobbsøkere oppe igjen etter flere dagers nettrøbbel.
0Shares
I løpet av de siste dagene har ambisjoner.no vært utsatt for nettangrep som har gjort siden nærmest umulig å bruke. Nettportalen, som siden etableringen våren 2007 har hjulpet folk med minoritetsbakgrunn i utdannings- og karrierespørsmål sto blant annet på Googles oversikt over uanbefalte nettsteder.
Et kikk på Google Safe Browsings verktøy viser at ambisjoner.no har vært brukt til innehold og spredning malware. Uttrykket kommer fra engelsk programmeringsspråk og er en sammensatt ord av malicious software (ondsinnet programvare). Slik malware kan omfatte alt fra keyloggere, spam, trojanere, ormer og datavirus.

Ikke første gang

Waseem Mirza, daglig leder i Ambisjoner sier til utrop.no at man har erfart slike nettangrep tidligere, men ikke i den omfang man nylig opplevde.

– Vi er godt klar over problemet, og vet om angrepet som er rettet mot oss. For oss er ikke dette første gang vi blir angrepet, men vi ser at nettangrepet er kanskje det mest seriøse, langvarige og sofistikerte som noengang er blitt rettet mot ambisjoner.no.

Har dere kontaktet Google, nettleverandøren, eller eventuelt serveransvarlig for å få gjort noe med problemet?

– Vi har fått ordnet opp alle smutthull som er benyttet og gitt beskjed om dette til Google, forteller han til utrop.no.