Oppsøkende returarbeid viktig

Stadig flere som har fått endelig avslag på sin asylsøknad benytter seg av frivillig retur, ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI).
Foto: flickr.com
42 prosent av dem som ved utgangen av september 2011 hadde benyttet seg av Utlendingsdirektoratets (UDI) tilbud om frivillig assistert retur til hjemlandet, bodde utenfor mottak da de skulle returnere, skriver udi.no.
0Shares
Avdelingsdirektør Anne Siri Rustad i Region- og Mottaksavdelingen i UDI sier oppsøkende virksomhet i returarbeidet er svært viktig.
– Ettersom en stor del av dem som reiser hjem ikke bor i mottak, er det mange som ikke får informasjon om mulighetene til økonomisk støtte og individuell veiledning.
Flere ser returmuligheten
I løpet av de siste tre-fire årene har antall personer som har returnert til hjemlandet med det frivillige returprogrammet til UDI og IOM (International Organization of Migration) tredoblet seg, fra 568 personer i 2008 til 1395 personer ved utgangen av september 2011.
– Igjen viser dette at informasjon om det frivillige returprogrammet og mulighetene til å få økonomisk støtte og veiledning for selv å planlegge egen hjemreise når ut til stadig flere, sier avdelingsdirektør Rustad til udi.no.