Nordmenn flest er islamskeptiske

 
Foto: Rødt Nytt
Leder for Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN), Arne Tumyr (bildet), mener tall fra Norstats meningsmåling om hvorvidt islam er en trussel for Norge, er feil.
– Vi forholder oss til den undersøkelsen som Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) har kommet med, og som viser at 50 prosent av det norske folk mener islamske og norske grunnverdier er uforenelige, sier Tumyr, til Fædrelandsvennen.
Norstats undersøkelser viser at 24 prosent av befolkningen mener islam er en trussel mot norsk kultur mot 54 som er uenige i dette. Tumyr på sin side mener tallet ikke gjenspeiler hva befolkningen virkelig mener.
– Når det ikke er flere som uttrykker skepsis så er det fordi hele undervisningssystemet i Norge er rettet mot at islam er en religion på lik linje med kristendommen, noe som er helt feilaktig etter vår, sier han.
Steiner kvinner og pisker homofile
Tumyr oppgir mange grunner til å være skeptisk til Islam når han blir spurt.
– Islam steiner kvinner. Islam pisker og henger homofile menn. Islam dreper muslimer som går over til en annen religion og tåler ikke ytringsfrihet eller demokrati, svarer han til Fædrelandsvennen.
Kunnskapsmangel
Seks prosent av innbyggerne i Oslo mener det stemmer «svært godt» at islam er en trussel mot norsk kultur, mener hele 20 prosent av de som bor på Sørlandet svarer det samme. Biskop i Agder og Telemark, Olav Skjevesland, mener årsaken til den høye prosentandelen bunner på uvitenhet.
– Folk omgås for lite med muslimer og har for lite kjennskap til de på Sørlandet, i motsetning til Oslo, hvor folk lever side om side med muslimer, sier biskopen til Fædrelandsvennen.