Vandaliserte bønnerom

Rasistisk hærverk: et muslimsk bønnerom på NTNU i Trondheim skal ha fått tegnet et hakekors og fått en kopi av Koranen ramponert.
Foto: flickr.com
Muslimsk studentforening i Trondheim raser etter hærverk på NTNU.
0Shares
Ifølge en pressemelding som Muslim Student association in Trondheim (MSAT) har sendt skal et hakekors og Muhammed-karikaturer vært tegnet på en tavle i lokalet foreningen disponerer til religiøs bruk på Norges Tekniske og Naturvitenskapelige Universitet (NTNU). Bønneteppet skal ha vært revet i stykker, og flere koraner var stjålet, skriver VG.
– Vi fordømmer disse forkastelige handlingene, men påpeker at det ikke kommer til å forandre vår åpne og fredselskende holdning, står det videre i pressemeldingen.
Sterke reaksjoner
Trond Singsaas, organisasjons- og informasjonsdirektør ved NTNU sier til VG de ikke har hatt lignende tilfeller før, og at ledelsen støtter foreningens avgjørelse om å politianmelde forholdene.
– Vi synes det er riktig å anmelde saken til politiet, som etterforsker saken videre, sier informasjonsdirektøren.
Generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar, reagerer sterkt på vandaliseringen.
– Først og fremst er dette en forferdelig handling, som også gjenspeiler en del holdninger mot muslimer. Det er skremmende at den utviklingen har fått lov til å fortsette uten at samfunnet har tatt tak i det, sier han til VG Nett.