Norsk-chilener kåret til Årets Forbilde

 
Foto: facebook.com
Cecilia Dinardi (bildet) fikk i går prisen som deles hvert år ut til en person med innvandrerbakgrunn som gjør en særlig innsats for barn og unge.

I juryens begrunnelse legger de sterk vekt på hennes samfunnsengasjement, evne til god kommunikasjon og til å tenke løsningsorientert.

– Hennes livshistorie og engasjement viser unge mennesker ikke bare hvordan det er mulig å snu egne utfordringer til muligheter, men også hvordan det er mulig å løfte egne utfordringer på et strukturelt nivå og slik gjøre en forskjell for mange andre i lignende livssituasjoner, het det i begrunnelsen.

Til stede under utdelingen var H.K.H. Kronprins Haakon og barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken.

–  Cecilia gitt en stemme til grupper som kan ha vanskelig for å bli sett og hørt. Prisvinneren er et stort forbilde og en inspirasjon for barn og unge, uttalte Lysbakken til regjeringen.no.

Beæret

Til utrop.no sier Dinardi at hennes første reaksjon var ikke annet enn å føle seg beæret.

– Jeg ble veldig glad over å høre at noen der ute registrerer mitt engasjement i barns rettigheter og oppvekstvilkår.

Hva har vært den største motivasjonen til å jobbe med det det gjør?

– For meg har det vært de mange flotte ungdommene jeg har møtt gjennom årene, som dessverre har en en vond og vanskelig fortid. Jeg har opplevd en sterk trang til å gi en hjelpende hånd. Jeg har vært særlig opptatt av å fremme situasjonen til barnevernsbarn med minoritetsbakgrunn og asylbarn.

Beundrer enslige foreldre

I senere tid hevder Dinardi at hun også har utviklet et sterkt engasjement for aleneforeldre. 
– Jeg beundrer aleneforeldre som ofte har en dobbel byrde i deres oppgave som omsorgspersoner, sier hun til utrop.no.