Musikalsk mestermøte på Furuset

Sanger Sher Miandad Khan (lengst til høyre) ledsaget av musikere fra mange ulike land
Foto:Siri Hardeland
Indisk festaften trakk mangfoldig publikum.
0Shares

Fredag forrige uke var det duket for Desi-Nation på Furuset. En indisk aften med dans og musikk. Forestillingen var utsolgt, og salen var fullsatt. Her var det mennesker med alle bakgrunner.

Forestillingen hadde mye forskjellig indisk musikk, og musikerne var akkompagnert av kringkastingsorkesteret under dirigent Michael Seal.

Forestillingen startet med en dansegruppe bestående av jenter i aldersgruppen 10-15 år, som danset en indiskinspirert dans.

 
Foto : Siri Hardeland

I kveld er det musikk som fører oss sammen.

Det var musikere fra hele verden som deltok på forestillingen, blant annet fra England, India, Pakistan og Norge. Blant artistene finner vi Fuzon, et rockeband fra Pakistan, Sher Miandad Khan, en pakistansk qawwali-stjerne, Samsaya og Transjoik.

Det var som konferansier Noman Mubashir sa:

– Her er det mennesker med mange forskjellige bakgrunner. Vi har personer fra Danmark, Sverige, India, Pakistan, Norge, England og flere, alle er samlet her av en grunn – musikk. I kveld er det musikk som fører oss sammen.

Resten av kvelden inneholdt noe alle kunne like og halvannen time gikk alt for fort. Det var joik tonesatt med spill på bukkehorn, sitarspilling, ‘trommematch’, sang og dans.

Og før du visste ordet av det var det hele over. 

 
Foto : Siri Hardeland