Angrer på opphold i Norge

Har det bedre i Irak enn Norge: Erbil, som ligger i den kurdiske delen av Irak, er et økonomisk vekstområde. 40 prosent av spurte asylsøkere i en undersøkelse sier nå at de angret på å ha kommet til Norge.
Foto: Goya Bauwens
– Vi angrer på at vi kom til Norge, sier et flertall av irakiske asylsøkere som har dratt tilbake til Irak i en fersk undersøkelse.
0Shares
1.500 asylsøkere har dratt fra Norge tilbake til Irak frivillig. Nå viser en ny rapport fra Christian Michelsens Institutt (CMI), at oppril 40 angrer på at de kom til Norge, melder TV 2.
–  Folk ser at utviklingen i hjemlandet har gått så bra, og at de i Norge har satt livet sitt på vent, sier statssekretær Pål Lønseth i Justisdepartementet til TV2.

Får penger til hjemreisen

Asylsøkere som vil reise hjem frivillig, kan få pengestøtte. I tillegg blir flybillettene betalt. Så langt i år har tilsammen 1.569 personer benyttet seg av denne muligheten og reist frivillig hjem etter å ha søkt asyl i Norge uten å lykkes med å få opphold i landet. 

Ifølge Lønseth har mange prøvd å komme inn i Norge på feil grunnlag.

– Mange av søkerne skal ha løyet om hvorfor de kom. Flere skal egentlig ikke ha trengt vern, men bare kommet hit i søk etter å få arbeid i Norge, påpeker Lønseth overfor TV2.