Ikke Jesus-forbud på SMS likevel

Omgjort forbudet: Styresmaktene i Pakistan har omgjort avgjørelsen om å forby ordet Jesus i sms-er.
Foto: sxc.hu
Pakistanske myndigheter har bestemt seg for å ikke slette Jesus fra listen over forbudte ord på SMS likevel. 
0Shares
For to uker siden bestemte telekommunikasjonsmyndighetene i Pakistan seg for å føre ordet Jesus på den pakistanske svartelisten over ord som ikke er lov til å bruke når man sender SMS. 

Tilsammen skal omlag 1700 ord blokkeres vekk og etter ordre fra myndighetene har de ulike mobilselskapene opptil en ukes frist på å innføre de nye sensurforskriftene. Fra før av har ord som naken, kondom, Satan og homofili vært forbudt, ord som styresmaktene vurderer som “uanstendige, vulgære eller skadelige”, skriver nettstedet til Familie og medier (fom.no).

Krenker kristne
Ledere for religiøse minoriteter har kjempet for å fjerne forbudet av Jesus-ordet, blant andre katolikken Paul Bhatti og og aktivister fra All Pakistan Minority Alliance (APMA).

– Å forby å skrive Jesus er en krenkelse av vår rett til å forkynne evangeliet og det støter kristne, sa John Shakir Nadeem, leder for Pakistans katolske biskopars mediekommisjon til den danske avisen Ekstrabladet.
Saleem Khokhar, parlamentsmedlem for det sosialdemokratiske Pakistan People´s Party og selv kristen, satte seg på gulvet i protest mot forbudet og nektet å reise seg før det ble omgjort under en parlamentsdebatt.

– Hvis vi ikke får lov å bruke ordene “Jesus Kristus” i tekstmeldinger, hvordan skal vi da kunne feire jul og andre religiøse høytider? Når en amerikansk pastor skjendet Koranen og fornærmet profeten Mohammed, fordømte alle kristne pakistanere handlingen. Et slikt lovforslag om SMS-sensur fratar våre religiøse rettigheter og gjør at vi er en diskrimineringsutsatt minoritet i Pakistan, sier han til The Express Tribune.