– Barneverntjenesten må bli bedre på integrering

Barnevernet svikter ofte barn med flerkulturell bakgrunn, mener advokat Torgeir Røinås Pedersen. ILLUSTRASJONSFOTO
Advokat, Torgeir Røinås Pedersen, forteller til Fredrikstad Blad at det er en økning i familievoldssaker i innvandrerfamilier og tilfeller av grov vold mot barn som må tas på alvor.
0Shares
Ifølge tiltalen mot de fem, ble hun slått med knyttnever, kjepp eller sko- og truet på livet dersom hun nektet å lage mat eller gikk ut for å treffe gutter. Hun skal også ha blitt nektet mat som ledd i mishandlingen. Nå er jenta tatt hånd om av hjelpeapparatet, skriver f-b.no.
Pedersen mener kultur spiller inn og at barneverntjenesten svikter på flere punkter.
– Barneverntjenesten må gjøre et bedre stykke arbeid i integreringsprosessen. Jeg tviler på at de bruker særlig mye tid på det, og man kunne gjort vesentlig mer av forebyggende arbeid for å unngå saker av den typen vi nå ser stadig flere av, sier han til f-b.no.

Kjent problemstilling

Kommunalsjef for etaten som styrer barnevernet, Kari Sørum, bekrefter en økende tendens til vold i nære relasjoner. Men hun er usikker på utbredelsen i innvandrerfamilier.
– For oss er det en kjent problemstilling, og ikke bare i Fredrikstad, at det er en økning av vold i nære relasjoner, også i tilfeller hvor barn er involvert. Men her og nå har jeg ikke oversikt over om dette er spesielt utbredt i innvandrerfamilier, sier Sørum.