Norsk-pakistaner og Frp-politiker premiert sammen

Aslam Ahsan har de siste 20 årene arrangert julaften for ensomme
Jo Nesbøs Harry Hole-stiftelse har i dag utnevnt Aslam Ashan og Henning Holstad til årets "to ålreite fyrer".
0Shares

Stiftelsen bruker inntektene fra Nesbøs roman «Hodejegerne» til årlig å kåre «ålreite fyrer og damer». Årets to vinnere, har i år vært med på å bestemme at Plan Norges skoleprosjekt i Liberia skal være mottager av årets prisbeløp på 500.000 kroner, ifølge aftenposten.no.
Aslam Ahsan får prisen fordi harn hvert år siden 1990 har invitert til et julaftenarrangement for eldre og enslige på kulturhuset i Lørenskog. Etter 22 år gir han i år opp, og utfordrer kommune-Norge til å ta i mot stafettpinnen.
Vil ha oppmerksomheter bort fra partipolitisk kontrovers: Frps Henning Holstad er også premiert for sin veldedighetsinnsats.
Foto : FrpMedia
Henning Holstad har siden han var 17 år gammel organisert en alternativ julefeiring for personer med rusproblemer, bostedsløse og andre som trenger et sted å feire jul. Han har nå vært leder for arrangementskomiteen i 43 år.
Nok kontrovers
Holstad synes det er veldig hyggelig at han også blir kjent for denne prisen.
– Jeg har hele tiden tenkt på enkeltmennesker, og der er det viktig å fortsatt holde fokus enn på all kontroversen rundt min egen person. Jeg håper å få anledning til å reise til Liberia for å se resultatet, sier Holstad til aftenposten.no.
Også Aslam Ahsan er godt fornøyd med å få en pris der pengene ikke går til ham selv, men til et veldiedig formål.
– Formålet som vi har valgt ut sammen med stiftelsen er veldig godt. Jeg liker at prosjektet er så konkret og at vi vet hva pengene går til, sier Ahsan.