Håper på cricketløsning i Oslo

Det har aldri vært arrangert internasjonal hjemmekamp i cricket i Norge
Arbeiderpartiet fikk gjennomslag for utredning av forholdene for cricketsporten under budsjettbehandlingen i bystyret i Oslo. Nå håper cricketmiljøet i hovedstaden at dette kan føre til bevilgninger og bedre forhold for idretten.
0Shares

– Vi i Arbeiderpartiet er opptatt av et godt crickettilbud i Oslo. Vi løftet opp dette som en sak under valgkampen og nå følger vi opp det vil lovet, sier fraksjonsleder i bystyret, Abdullah Alsabeehg til utrop.no.
Ap-politikeren er spesielt opptatt av at barn og unge får tilgang til cricketbaner.
 
– Oslo har behov for ett nytt cricketanlegg som oppfyller internasjonal standard. Samtidig trenger vi mindre baner som kan brukes av barn og unge på fritiden.
Skal vurdere områder
Byrådet er nå bedt om å orientere om situasjonen for cricket i Oslo, med vurdering av områder som kan benyttes til nytt cricketanlegg med internasjonal standard. Norges Cricketforbund skal inkluderes i arbeidet.
 
– Vi synes det er viktig å inkludere alle som er opptatt av et godt crickettilbud i det arbeidet, herunder Norges Cricketforbund. Flere barn og unge som ønsker å spille cricket blir stoppet fordi det mangler cricketbaner. Per i dag er det kun tre baner som er tilgjenglige i Oslo. Banene som finnes er ikke godt vedlikeholdt og har store mangler, sier Alsabeehg.

Plaster på såret

Generalsekretær i Norges Cricketforbund, Yousuf Gilani, er glad for vedtaket og invitasjonen til å utforme denne nye handlingsplanen. Samtidig må det mere konkrete tiltak enn bare orienteringsvedtak for å tilfredstille et sportsmiljø han mener er blitt forsømt over lang tid.

– Cricket startet i Norge for 30 år siden, men ting har ikke endret seg noe nevneverdig i løpet av de årene. Vi trenger bevilgninger og bedre baner, ikke bare løfter om nye handlingsplaner. Vi i cricketmiljøet reagerer positivt på initiativet, men opplever dette foreløpig som et plaster på såret, og føler at arbeidet må konkretiseres.

Abdullah Alsabeehg, fraksjonsleder for Ap i Oslo bystyre, fikk sammen med sine partifeller enstemmig vedtatt en egen post for cricket under budsjettbehandlingen i går.
Foto : auf.no

Kan denne orienteringen i Oslo-budsjettet føre til mere penger- og satsing- for cricketsporten i hovedstaden?

Glad for vedtaket, men vil ha mer konkretisering: Cricketforbundets generalsekretær Yousuf Gilani.

– Forbundet har møtt politikere fra de ulike partiene personlige, og signalene vi har fått er positive. Vi venter som sagt på at man fra politisk hold går fra ord og tiltaksplan til handling, fastslår han overfor utrop.no.