Kritiserte Jensen for islamfiendtlig retorikk

Strutter med selvtillit: Frp og Siv Jensen har i sistetiden slitt med lave tall på meningsmålingene. Nå går partiet tilbake til sin store kjernesak, innvandring, for å gjenvinne velgere.
Foto: frp.no
Frp-leder Siv Jensen ble kritisert av egne partifeller for å ha en islamfiendtlig og innvandringskritisk retorikk under fylkeslaget. Partilederen føler seg ikke truffet av Fpu-ungdommenes appell. 
0Shares

På fylkeslaget til FrP hadde partiets ungdommer en klar beskjed til Siv Jensens retorikk med et ønske om å slutte å snakke nedsettende om religionen islam. Lederen i Oslo Frps Ungdom, Christer Kjølstad, diskuterte strategien mot stortingsvalget i 2013, melder Aftenposten. 

– Vi har mange innvandrere som kunne stemt på oss, men ikke gjør det fordi vi snakker stygt om religionen deres, sa Kjølstad.

Han mente Frp-ere må lære seg å skille mellom religion og kultur. Siri Ulleberg fra ungdomspartiet fulgte opp:

– Jeg er oppvokst på Oslo øst med innvandrerkultur. Jeg foreslår at vi arrangerer kurs om forskjellen på religion og kultur. Islam er ikke farlig i seg selv, det er ekstrem islam som er farlig, ifølge Aftenposten. 

– Snakk “til” dem

Trond Hjelmerud fra partilaget på Søndre Nordstrand snakket om sitt eget miljø med 98 prosent med innvandrerbakgrunn på skolen.

– Vi har ikke de store problemene. Men vi har kommunisert en innvandringspolitikk som mange av våre nye landsmenn har fått opp i halsen. Vi må begynne å snakke til dem og ikke om dem. Svært mange innvandrere kommer til oss og sier. “Dere vil jo bare kaste oss ut. Dere vil jo ikke ha oss”.

Avviser kritikk

Ifølge Aftenposten brukte Siv Jensen taletiden sin på å avvise kritikk og mente at det dreier seg om innvandrenes misforståtte oppfatning av Frp. Hun mente innvandrere ble fortalt at Arbeiderpartiet ville dem vel, mens Frp ville dem ondt. Samtidig advarte hun mot økt innvandring, med henvisning til drapsbølgen i Malmø og de store integreringsproblemene der.

– Jeg er veldig tydelig at vi skal ha en streng asyl- og innvandringspolitikk og at alle som er her ulovlig skal ut.Samtidig skal det være en god integreringspolitikk for alle som har lovlig opphold, og det er ingen grunn til at ikke de skal stemme Frp, sier Jensen til Aftenposten. 

Jensen har tidligere fått kritikk for sin strenge retorikk om “snikislamisering”. Frp-ungdommens appell om å legge om islamretorikken følte hun seg ikke truffet av.

– Jeg har alltid vært tydelig på forskjellen mellom religion og kultur, tale ut og tale inn. Jeg har ikke snakket stygt om innvandrere, men om å bekjempe undertrykkende og totalitære krefter, forteller hun til Aftenposten.