Samlet inn 80.000 kroner til SIANs motdemonstranter

Grønland-beboeren Wakas Mir har fått samlet inn 80.000 kroner til å betale foreleggene til motdemonstranter som kastet gjenstander under SIAN-markeringen i juni.
Foto: Utrop
Grønland-beboer og butikkeier Wakas Mir vil hjelpe med å betale bøtene til de som kastet egg på SIAN-markeringen i juni.
1.6K+Shares

SIAN-demonstrasjonen på Mortensrud forrige måned endte med at flere motdemonstranter kastet egg, tomater, kaseroller og flasker på SIAN-leder Lars Thorsen.

Oslo-politiet har gjennom identifisering funnet flere av motdemonstrantene. Henrik Nilssen, stabssjef i Oslo politidistrikt, sier til Dagsavisen at det er ikke greit å tulle med ytringsfriheten.

– Bryter du lover og regler og de demokratiske prinsippene, vil du få reaksjon fra politiet, s

Trår til med hjelp

Nå trår butikkeier Wakas Mir til med pengehjelp, og har sålangt samlet 80.000 kroner for å hjelpe unge motdemonstranter. Foreløpig skal han hjelpe med å betale bøter for to av motdemonstrantene.

Ifølge Mir har de 80.000 kommet fra private individer.

– Jeg har anbefalt at boten betales, så blir man ferdig med det. Men dersom det kommer frem at noen har blitt skadet på grunn av kastingen, vil jeg holde tilbake penger, sier Mir til Dagsavisen.

Kan også brukes til saksgang

Ifølge Mir er de to han skal hjelpe unge med muslimsk bakgrunn, som han ikke kjenner personlig, men via bekjente i nærmiljøet.

Oppsamlede midler kan også til saksomkostninger, ettersom flere personer i nærmiljøet har uttrykt ønske om å gå til sak mot SIAN grunnet at de mener organisasjonen fremsetter hatytringer offentlig.