Lager multikulturell nettavis

 
Foto: Foto: Skjermdump/multikult.no
– Jeg skriver om mine første tanker i møte med Norge og norsk kultur, sier Shabirah K. Berntsen. I dag debuterer hun og resten av damene i den flerkulturelle redak-sjonen i nettavisen multikult.no.
0Shares

Sammen med Tynset opplæringssenter og biblioteket i Stor-Elvdal lanserer mediebedriften Ingrafo i morgen den regionale, multikulturelle nettavisen Multikult.no, skriver ostlendingen.no.

I flere år har man syslet med tanken på å gi fremmedspråklige innpass i samfunnsdebatten. Nettstedet lanseres med støtte fra både Hedmark fylkeskommune og Regionrådet for Fjellregionen. Hovedredaksjonen blir på Tolga.

– Her får alle en mulighet til å være med å sette dagsorden. Alle er velkomne til å delta, uansett om man er tilknyttet et opplæringssenter eller ikke, sier redaktør for den kommende nettavisen, Ingrid Eide, til ostlendingen.no.

Flerkulturell fokus

Nettstedet blir oppdatert hver fredag, og vil inneholde artikler, nyheter og debatter basert på hva innvandrere er opptatt av og har på hjertet.

– Dette er en veldig bra måte å lære bedre norsk på, samtidig som det er interessant å skrive om temaer som opptar oss, sier Kim Van Thi Tran og Yordanka Gimenes, begge kommende skribenter på nettavisen, til ostlendingen.no