Ungdommen er Somalias fremtidshåp

Skaper ledere: for et miljø som det norsk-somaliske er det viktig å ha engasjerte ledere og talspersoner. 19. mars går startskuddet for det årlige Somali Youth Summit
Foto: Thomas Prestø
Som en del av NORSOMbro-prosjektet, arrangerer Leadership Foundation en konferanse for ungdom med somalisk bakgrunn bosatt i Norden.
0Shares

Konferansen finner sted på Popsenteret i Oslo 19. mars, blir arrangert i samarbeid med Partnership for Change-prosjektet, og med støtte fra blant annet USAs ambassade og Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).

Formålene er forskjellige. Blant annet skal man skape strategier for hvordan ungdom kan jobbe for å skape positive samfunnsendringer, fremme positive rollemodeller som har lykkes i utdanning- og arbeidslivet, samt gi inspirasjon og verktøy til å få folk til å engasjere seg aktivt i samfunnsdebatten.

– Vi håper at konferansen kan bidra til å skape positivt engasjement omkring livssituasjonen til somaliere, og spesielt somalisk ungdom i Norge og Norden, fremhever leder for Leadership Foundation, Lisa Cooper.

I dialogens tegn

Ifølge henne er det aller viktigste hva de unge somalierne kommer frem til av ønskede endringer for situasjonen i opprinnelseslandet.

– Vi må ha frem flere somaliske stemmer som vil bidra til løsning og inspirasjon etter så mange harde år med krig og konflikt. Konferansen vil derfor stå i dialogens tegn, forsikrer Cooper overfor utrop.no.

Skal fremme talspersoner

I kjølvannet av seminaret skal dette nye engasjementet gjøres gjeldende overfor presse, næringsliv og politikere.

– Et av hovedmålene for konferansen er å skape det såkalte “Charter for Change”, et sett ambisiøse, men realistiske mål for de somaliske miljøene. Her handler det om å fremme virkelig utvikling av norsk-somaliske ledere og talspersoner, sier hun til utrop.no.