Utenlandsk musikklansering innenlands

Afro-jazz som tatt ut av læreboken: Ivan Mazuze Band under et opptreden i Oslo World Music Festival høsten 2009. Nå gir bandet ut ny plate.
Foto: Claudio Castello
Ivan Mazuze Group (IMG) lanserer i dag sitt andre album Ndzuti på Dattera til Hagen på Grønland kl. 21:00.
0Shares

Club Global presenterer Ivan Mazuze Group sitt plateslipp av albumet “Ndzuti”. Gruppens forrige albumet ble nominert som beste jazz utgivelse i Sør Afrika i 2011. 

– Mazuze har hatt sin base i Norge siden 2009. Han har bemerket seg som en svært interessant og spennende utøver for sitt miljø. Hans forrige releasekonsert tok helt av på Dattera til Hagen – det er sjeldent at jazz betyr et fullt og svett dansegulv i Oslo, forteller bandet til utrop.no via en pressemelding.

Urspråklig skygge

Ndzuti betyr skygge på Xichangana, et urspråk fra sørlige Mosambik.  Musikken er en blanding av tradisjonell mosambikiske folkemusikk og afrikansk jazz med skandinavisk musikkelementer.

– På albumet har Ivan Mazuze Group fått med seg flere internasjonale musikere, som den kubanske pianisten Omar Sosa og bassisten Manou Gallo fra Elfenbenskysten, forteller bandet.

Albumets lydbilde er preget av perkusjon, saksofon og melodisk improvisasjon inspirert av sør og vest-afrikanske røtter.

Ivan Mazuze Group

Gruppens forteller oss at deres formål først og fremst er å fremme sitt kunstneriske utrykk. De ønsker å videreføre sitt mål om å vise frem kvalitet fra Norge til internasjonale sjangre. 

Gjennom sine turneer i 2011 har Ivan Mazuze Group (IMG) oppnådd en gradvis ekspansjon av sitt kunstneriske virke. Gruppen har også de tre siste årene gjennomført en rekke turneer. Deres hovedformål var å promotere World Jazz fra Norge til et internasjonalt marked som en del av Ivan Mazuze Group sin utenlandssatsning.

Gruppen kan som følge av denne ekspansjonen likestilles med de større internasjonale artistene innen sin sjanger. 

Du kan høre musikken deres her!