Regjeringen åpner for bønn på skolene

Elever som ønsker å be i skoletiden, får nå mulig støtte fra regjeringen
Foto: Flickr
I februar ble kristne elever ved Moster Skule nektet å starte kristent skolelag, i oktober ble muslimske elever fra Ulsrud vidergående nektet å be. Nå sier SVs kunnskapsminister at dette kan «føles støtende» for elevene.
0Shares

Kunnskapsministeren (SV) mener rektorer må passe seg for å nekte elever religiøs aktivitet i skoletiden. 

– I oktober i fjor ble flere muslimer ved Ulsrud videregående skole i Oslo nektet bønnerom på skolen og ble forvist til parkeringsplassen for å be, skriver Vårt Land. Nå har de lov til å be, men bare to om gangen, før dette måtte de be ute i parkeringsplassen.

Halvorsen svarer Dagrunn Eriksen (KrF) at opplæringen i skolen skal fremme åndsfrihet, og at alle former for diskriminering skal motarbeides. 

I oktober i fjor ble flere muslimer ved Ulsrud videregående skole i Oslo nektet bønnerom.

Det kan føles støtende, mot sin hensikt og skolens visjon dersom skolen nekter at elevene ber. Ministeren 

FORNØYDE: Tran Bao Luong (15), Kaja Løvholen (15) og Navid Safi (15) fra Hellerasten skole er fornøyde med statsbudsjettet. Men de skulle gjerne fått gratis skolebøker når de neste år begynner på videregående trinn 1 (Vg1).

Kristin Halvorsen. FOTO: Rune Kongsro. / regjeringen.no

Foto : Rune Kongsro/ Regjeringen.no

lover å følge opp problematikken.

– Jeg vil vurdere utviklingen, før jeg tar stilling til om det er behov for mer informasjon fra sentrale myndigheter i denne sammenhengen, skriver Halvorsen til KrF-politiker Eriksen. 

Ikke alene

Rahma Adem Wasuge får håp av nyheter som dette. Han er en av de 20-30 elevene på Ulsrud videregående skole som kjemper for retten til å samles i bønn på skolen.

– Dette viser at hun er enig med oss, og at hun støtter oss. Det gir oss håp om å få et stillerom, sier Wasuge til Vårt Land. 

Da avisen skrev om Ulsruds skole i oktober, ble elevene henvist til parkeringsplassen for å be. – Det er veldig dumt når det er fredag, for under fredagsbønnen skal man be sammen, påpeker Wasuge.

Elevene på Ulsrud vil nå bruke Halvorsens svar som et argument i møte med ledelsen.