Sara Azmeh får Fritt Ord-prisen

Gir den truede homoaktivisten full støtte: Sara Mats Azmeh Rasmussen.
Fritt Ords Pris for 2012 går til feminist og samfunnsdebattant Sara Azmeh Rasmussen.
0Shares

Prisvinneren ble overrasket da hun fikk vite om tildelingen for et par dager siden. Hun trodde først det var en spøk, forteller hun til Aftenposten.

Fritt Ord legger vekt på at Azmeh Rasmussen  har markert seg med en særegen stemme i norsk offentlighet og organisasjonen nevner særlig hennes engasjement for respekten av menneskeverdet.

– Azmeh Rasmussen er en særdeles uredd, velformulert og skarp debattant – noen vil si konfronterende. Hun har ikke gått av veien for å bruke sterke virkemidler, og har heller ikke avstått fra å kritisere bevegelser og organisasjoner hun selv har tilhørt. Hennes virke som offentlig intellektuell henger i stor grad sammen med egne livserfaringer, og preges av en uvanlig klarhet og intensitet, uttaler Fritt Ord.

Azmeh Rasmussen er en særdeles uredd, velformulert og skarp debattant.

God kritikk

Azmeh Rasmussen har gjort seg bemerket med flere sterke aksjonsformer. Hun ble et kjent navn da hun i 2009 brente en hijab under en 8. marsmarkering. I 2011 aksjonerte hun utenfor lokalene til Islamsk Råd for homofiles og transseksuelles rettigheter i islam.

Tidligere i år debuterte Azmeh Rasmussen som romanforfatter med boka “Skyggeferden”.

– […] en fascinerende fortelling om frihetens indre nødvendighet og de omkostninger som kan ledsage lengselen etter et sannere liv, skrev VG om boka da den kom ut.