Antirasistisk Senter vil samle organisasjoner og partier på venstresida til fredelige demonstrasjoner mot Sian

ARS har tatt initiativ til et møte neste onsdag der partier og organisasjoner er invitert for å diskutere veien videre,
Foto: Utrop
Antirasistisk Senter (ARS) og leder Rune Berglund Steen vil samle organisasjoner og partier på venstresida til fredelige demonstrasjoner mot Sian.
321Shares

I et intervju med Klassekampen vil han ikke rette direkte kritikk mot det anonyme nettverket Oslo mot rasisme, som organiserte demonstrasjonen mot Stopp islamiseringen av Norge (Sian) foran Stortinget i helgen.

Steen mener isteden at han og andre burde ha tatt initiativ tidligere.

– Vi har forsømt oss, vedgår han.

Lederen for Antirasistisk Senter ønsker store, men kontrollerte markeringer.

– Vi må gjøre alt vi kan for å unngå at det utarter til vold, sier Rune Berglund Steen.

Senteret har tatt initiativ til et møte neste onsdag der partier og organisasjoner er invitert for å diskutere veien videre, skriver Klassekampen.

29 demonstranter ble satt i arresten i forbindelse motmarkeringen mot Sians «krenkefest». Blant annet ble Sian-profilen Fanny Bråten angrepet etter at hun rev i stykker og spyttet på sider fra Koranen.

Politiets innsatsleder Torgeir Brenden opplyste til TV 2 at politiet så seg nødt til å avbryte markeringen av fare for liv og helse.

– Det begynte å komme relativt mye kasting av stein, jernstenger og andre farlige gjenstander mot politiet, og også av fare for å eskalere situasjonen ytterligere, valgte vi da å avslutte markeringen nå, sa innsatslederen.