Pedagoger støtter asylbarna

Får støtte av lærere: Asylbarnet Nathan Eshete.
Foto: Bergensavisen/ ELIAS DAHLEN
Det bestemte fylkesårsmøtet til Utdanningsforbundet i Hordaland i går. 
0Shares

Hele fylkesårsmøtet i Hordaland reiste seg og klappet gjennom resolusjonsforslaget om Nathan Eshete og de andre asylbarna som nå risikerer utsendelse. Det skriver utdanningsnytt.no.

I resolusjonen, som ble lagt fram av Bjarne M. Osvold, krever fylkesårsmøtet i Hordaland at regjeringen etterlever barnekonvensjonen og lar barnas beste komme foran innvandringsregulerende hensyn, og at sakene til de rundt 450 andre barna må stilles i bero inntil stortingsmelding om barn på flukt foreligger.

Fylkesårsmøtet krever også at barn som har vært i Norge i mer enn tre år må få opphold.

Vi som pedagoger kan ikke sitte stille og se på at barn blir behandlet på denne måten.

Osvold oppfordret også Utdanningsforbundet, både organisasjonen og medlemmene, til å bidra med penger til rettssaken familien Eshete nå har anlagt mot staten. Målet er å samle inn 100 000 kroner.

I resolusjonen heter det videre: “Samtidig vet vi at det også er rundt 450 andre barn som også står i fare for å bli kastet ut. De har til felles at de har fått endelig avslag på asylsøknaden, og at de har vært i landet i 3 år eller mer. Mange av dem er født i Norge. Vi som pedagoger kan ikke sitte stille og se på at barn blir behandlet på denne måten”. Resolusjonen viser også til palestinske Neda, som er ti år gammel og veteran på Dale asylmottak etter ni år. Hun sa nylig til NRK: “Jeg liker egentlig å være i Norge, det er Norge som ikke liker meg”.