UNE får ny direktør

 
Foto: bld.no
Ingunn-Sofie Aursnes (60) er utnevnt som ny direktør for Utlendingsnemnda (UNE).
0Shares

Aursnes (bildet) ble utnevnt i statsråd tirsdag og tar over etter Terje Sjeggestad, som har ledet UNE siden opprettelsen i 2001 og som slutter etter endt åremål. Det skriver VG Nett.

Aursnes har siden 2010 vært direktør for fylkesnemndene for barnevern og sosiale saker. Hun har også vært tilknyttet UNE tidligere, som seksjonssjef og deretter som nemndleder. I tillegg har hun vært rådmann i Jevnaker kommune i nesten fem år, juridisk konsulent og avdelingssjef hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus og har vært dommerfullmektig ved Nes sorenskriverembete på Sørumsand.

Engasjert i humanitære oppdrag

Da søknadsfristen gikk ut 15. mars, var det ingen formelle søkere til stillingen. Justis- og beredskapsdepartementet måtte derfor utvide fristen. I stillingsannonsen sto det at den nye direktøren burde være tydelig og samlende, ha god rolleforståelse og være flink til å motivere de 370 ansatte, skriver VG nett.

Hun har også over noen år vært engasjert av humanitære organisasjoner for oppdrag i flere av verdens konfliktområder: Balkan, Sør-Afrika, Sri Lanka og Afghanistan.