La ut omstridt “deodorantbilde”

Anklaget for sjikane: en gruppe afrikanske menn ble kastet ut av nattklubben Downtown fordi de "luktet vondt". Samme natt la ut nattklubben et bilde av en deodorant med beskjed om at "alle måtte ha en god og luktfri helg".
Foto: Foto: Skjermdump/Google Maps
Nattklubben Downtown publiserte deodorant-bruksanvisning på Facebook etter å ha kastet ut "illeluktende" afrikanske gjester.
0Shares

1. Skru av lokket.
2. Løft venstre arm.
3. Finn egnet bruksområde under armen.
4. Benytt høyre arm til påføring av god lukt.
5. Bytt hånd og gjenta punkt 3 og 4.

Nattklubben Downtown er i hardt vær etter å ha lagt ut denne “bruksanvisningen” på sin Facebook-side, samme natt som en gruppe afrikanske gjester ble kastet ut. Ifølge Adresseavisen skal mennene ha blitt kastet ut fordi de “luktet vondt”. 

I løpet av sju timer hadde nattklubbens Facebook-side bildet av deodoranten og “bruksanvisningen” som man kunne trykke like-knappen på, før det ble fjernet.

Ubehagelig

Kari Helene Partapuoli, leder av Antirasistisk Senter, reagerer sterkt på bildebruken.

– At utestedet reagere på den måten er helt feil. Samtidig er det ubehagelig for de tre som ble kastet ut, som det sannsynligvis er siktet til, sier Partapuoli til Adresseavisen.

Fått anmeldelse

Emil Olufsen, daglig leder ved Downtown avviser overfor avisen at de driver med diskriminering. Samtidig kunne politiet i Trondheim bekrefte at de har fått en anmeldelse om episoden.

– Betjentene skriver at de ikke finner noe grunnlag for den påstanden og at de ikke luktet unormalt, sier krimvaktleder Bård Jacobsen til Adresseavisen.