Anmelder antirasister etter “nabovarsel”

Lagt ut med fullt navn og bilde: slik ser "nabovarselet" som Nye SOS Rasisme i Bergen har klart å sende til tusen husstander i Hansabyen.
Foto: Foto: Skjermdump/Nye SOS Rasisme
I et boligområde i Bergen har naboer mottatt advarsler mot en beboer som kaller seg nazist. 
0Shares

Nå vil mannen anmelde saken til politiet. Til Bergens Tidende sier han føler seg uthengt og mener skrivet kan føre til at han blir angrepet på gaten.

“Nabovarselet” som ble lagt i rundt 1000 postkasser viser ham med fullt navn og bilde. I varselet kan man lese at “en ledende norsk nazist bor her i nabolaget”. Skrivet er utformet av Nye SOS Rasisme som også advarer mot en navngitt lederskikkelse i “Den norske motstandsbevegelse”.

Kaller seg selv nazist

I skrivet ber Nye SOS Rasisme særlig foreldre være oppmerksomme.

– Nazistene ønsker å få med seg ungdommer, og de frister med kampsport, tagging, friluftsliv og kameratskap. Det å vikle seg inn i dette kan få store konsekvenser for de unges fremtid, står det videre.

Til BT sier mannen han bare anser seg selv som et vanlig medlem av Den norske motstandsbevegelsen.

– Jeg anser meg selv som nasjonalsosialist. Den norske motstandsbevegelsen er en nasjonalsosialistisk bevegelse, så ja, vi er nazister.

Står for et hatbudskap

I tillegg til nabovarselet blir også bergensmannen navngitt i et videointervju som Nye SOS Rasisme har gjort med leder Åsmund Hatlestad i Nye SOS Rasisme Bergen. Her forteller han at det er viktig og riktig at folk får vite at de har en nazist boende i nabolaget.

– Fyren har valgt å stå for, og aktivt fremme et hatbudskap, sier Hatlestad i videointervjuet.