– Opprøret legitimerer filmen

Filmen "Innocence of Muslims" mener de fleste muslimer fornærmer islam og Profeten Muhammed, og har ført til en rekke voldelige opptøyer i den muslimske verden. Opptøyene har også spredd seg til enkelte vestlige land, blant annet her i Sydney (Australia). Bildet viser politiet i det de kommer i håndgemeng og kaster tåregass på en rasende folkemengde. Foto: Skjermdump/YouTube/9news.com.au.
Informasjonsleder i organisasjonen Likestilling, integrering og mangfold (LIM), Shabana Rehman, mener de voldelige demonstrasjonene mot den islamkritiske filmen "Innocence of Muslims" gir den en seriøsitet den ikke fortjener.
0Shares

Filmen, som kommer med svært lite flatterende karakteristikker på islam og Profeten Muhemmed, har ført til store opptøyer i den muslimske verden, og angrep på amerikanske og andre vestlige lands ambassader. Blant annet ble USAs ambassadør i Libya, Chris Stevens, drept i et slikt angrep. Også i storbyer som Kairo og Beirut har det til dels vært voldsomme demonstrasjoner

Leder i organisasjonen IslamNet, Fahad Qureshi, sier han tar avstand fra, men forstår opptøyene i Midtøsten de siste dagene.

Vi er såret og krenket, er tonen fra IslamNet-leder Fahad Qureshi.
Foto : Kjetil Hegna

‒ Her er det muslimene som er ofre i saken, fordi det er de som blir mobbet. Man føler seg veldig såret fordi muslimer elsker profeten Muhammed, mer enn de elsker seg selv, sier han til TV2.

Muslimer kritiske til volden

Flere ledere i Midtøsten og Nord-Afrika fordømmer nå angrepene på vestlige ambassader og bygninger. Fordømmelsen er et forsøk på å roe ned situasjonen etter flere dager med voldsomme demonstrasjoner mot den islamkritiske filmen.

Her hjemme har også nettverket Likestilling, integrering og mangfold (LIM) uttalt seg sterkt kritisk mot volden, og viser til karikaturstriden fra noen år tilbake, som også skapte voldelige reaksjoner. 

‒ Som dengang oppfordrer vi muslimer og muslim-baserte organisasjoner om å heve stemmen og engasjere seg mot ekstremisme og for opplysning og ytringsfrihet, skriver organisasjonen på sine nettsider.

‒ Unngå offerrollen

Å bli krenket gir deg ingen rett til å drepe, mener imidlertid informasjonsleder i organisasjonen Likestilling, integrering og mangfold (LIM), Shabana Rehman. Foto: Jonas Farshchian.

Informasjonsleder i organisasjonen Likestilling, integrering og mangfold, Shabana Rehman, mener også organisasjoner som IslamNet bør unngå offerrollen.

Her er det ingen mobbeoffer som har rett til å drepe eller reagere med vold, da gir de denne filmen en seriøsitet den heller ikke fortjener, sier Rehman til TV 2.