Høyner sikkerheten ved USAs ambassade

Vil mane til forsiktighet: USAs ambassade sendte nylig ut en advarsel til amerikanske statsborgere i Norge.
Foto: Rødt Nytt
Oslo politidistrikt har iverksatt flere ekstra sikkerhetstiltak rundt USAs ambassade som følge av urolighetene i Midtøsten og Nord-Afrika.
0Shares

– Vi har satt opp sikkerheten som følge av hendelser internasjonalt, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til NRK.

Han vil ikke gå nærmere inn på hvilke konkrete tiltak det er snakk om, men sier at det dreier seg om både synlig, ikke-synlige, mobile og stasjonære tiltak.

Bekymring

Blant annet er det allerede uniformert politi på vakt foran ambassadebygningen ved Solli plass i Oslo. Han avviser at det er på bakgrunn av konkrete trusler dette iverksettes nå.

– Vi har hendelsene internasjonalt, og samtidig gjør PST sin vurdering ut i fra norske forhold. Det er en forholdsmessighet i dette, sier han til NRK.

Utenriksdepartementet opplyser på sin nettside at de óg har nær kontakt med ansatte i muslimske land.

– Vi følger nøye med på situasjonen. Erfaringene viser at det er grunn til å være årvåken. Vi iverksetter de tiltak og forholdsregler som vi mener er nødvendige, men jeg har ikke anledning til å gå nærmere inn på sikkerhetstiltakene, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen til NRK.