Vil markere avsky mot “profethån”

Fredag har Islamsk Råd Norge varslet en fredelig demonstrasjon for å vise avsky mot den islamkritiske filmen "Innocence of Muslims". Også mer radikale miljøer har varslet å demonstrere utenfor USAs ambassade i Oslo. Bildet viser norske muslimers markering mot karikaturtegningene av profeten Muhammed fra noen år tilbake.
Foto: Sanjayan Shan
Islamsk Råd Norge vil holde en fredelig markering i Oslo fredag, mot filmen Innocence of Muslims. 
0Shares

– Vi ønsker å få frem et positivt bilde av vår profet og vi håper at alle står sammen for å vise solidaritet mot den type krenkelse. Vi vil avholde markeringen fordi dette er en sak som angår muslimer, i den forstand at deres tro er hånet og vår profet er hånet, sier generalsekretær i rådet, Mehtab Afsar, til VG Nett.

Afsar mener filmen er uakseptabel og umulig kan forsvares ut fra prinsipper som demokrati og ytringsfrihet.

– Jeg kaller dette en sandkassementalitet. Hvorfor skal muslimer med jevne mellomrom plages? Vi føler oss som mobbeofre.

Også utenfor ambassaden

Samtidig har en annen gruppe muslimer, med tilhold i et radikalt miljø på Østlandet, gitt uttrykk for at de vil demonstrere foran den amerikanske ambassaden i Oslo samme dag.  

Ubaydullah Hussain, en av arrangørene av den varslede demonstrasjonen og initiativtaker til gruppen “Profetens Ummah” hevder at filmen er et angrep på alle muslimer uavhengig av nasjonalitet og rase. 

– Vi ønsker å vise Norge og resten av verden vår avsky mot slike handlinger. Bare fordi muslimer vil beskytte profetens ære, betyr det ikke at de er radikale, sier Hussain i en uttalelse til VG Nett.