Asylbarn hentet av politiet i friminuttet

Politiet hentet barna i friminuttet.
Foto: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gule_politi_veste.jpg?uselang=nb
Tidligere denne måneden ble tre asylbarn som gikk i første- og fjerdeklasse ved Solvang skole hentet i friminuttet for å sendes ut av landet.
0Shares
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

– Det var ansatte ved skolen som fulgte dem ned til parkeringsplassen, så var det Politiets utlendingsenhet som tok seg av resten, forteller rektor Roger Synslien til nrk.no

Etter det NRK kjenner til prøvde barna å rømme, og politiet måtte hente dem inn igjen. Pågripelsen skjedde med medelever som vitner.

Reagerer på fremgangsmåten

Dette er ting vi ikke ønsker å ha i skolegården.

– Dette er ting vi ikke ønsker å ha i skolegården, kommenterer rektor Roger Synslien til nrk.no

Han frykter at andre barn i lignende situasjoner fra nå av ikke vil se på skolen som et trygt område.

– Skolen skal være en trygg arena for alle. Det er et tillitsbrudd for elevene når skolens ansatte må være med å følgje dem ut, sier Synslien.

Rektoren er ikke den eneste som kritiserer politiets framgangsmåte. Organisasjonen NOAS reagerer også.

– Dette er uprofesjonelt av politiet. Det å hente barn når de er i en skulesituasjon, borte fra foreldrene, er ekstremt uheldig og unødvendig. Dersom det ikke er mulig å hente barna der de bor så bør en utsette det, mener NOAS generalsekretær Ann-Magrit Austenå.

Legger seg flate

Politiets utlendingsenhet legger seg flate etter det som skjedde i Øyer. Avdelingsdirektør Geir Bang Danielsen sier at de har klare retningsliner som sier at de ikke skal hente barn på skolen og i barnehager.

– Vi beklager at dette skjedde, og vi har skjerpet rutinene. For oss er det viktig at alle hentinger og uttransporteringer foregår på en så skånsom måte som mulig, spesielt når det gjelder barn.