Sju av ti nye jobber til innvandrere

 
Foto: Arbeiderpartiet
Sigbjørn Johnsen (Ap) forventer vekst i innvandringen også i tiden fremover grunnet behovet for arbeidsinnvandring.
0Shares

Utsagnet kom han med under gårsdagens pressekonferanse i anledningen utgivelsen av statsbudsjettet. Johnsen (bildet) understreket under fremleggingen at arbeidsinnvandrere har hatt stor betydning for veksten i norsk økonomi de siste årene.

– Det er et veldig stort behov for arbeidskraft i norsk økonomi, og det ville ikke vært mulig å få gjort alle de oppgavene og fått den veksten vi har fått uten den arbeidsinnvandringen, sier Johnsen til Dagens Næringsliv.

Norsk økonomi fremstår som meget sterk i Johnsens historie. I nasjonalbudsjettet spår han en vekst i Fastlands-Norges samlede produksjon på 2,9 prosent neste år. I prognosene fra Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) er det bare to små land i øst og Tyrkia som har høyere anslått vekst i Europa.

Kommer for å jobbe

Flertallet av de som kommer hit kommer hit for å jobbe. Ifølge Finansdepartementet har arbeidsinnvandrerne stått for hele 70 prosent av veksten i sysselsettingen.

Sysselsettingen vil stige med 55.000 fra i fjor til i år. Av disse vil dermed knapt 40.000 være innvandret arbeidskraft, mens bare noe over 15.000 vil være det departementet kaller “bosatte nordmenn”.

– Stor arbeidsstyrke er alltid en fordel for et land, kommenterer Johnsen til Aftenposten.