– Gjør Norge mer “sexy” for utenlandske eksperter

 
foto: Claudio Castello
To av landets fremste kvinnelige ledere vet hvordan Norge kan tiltrekke den beste arbeidskraften fra utlandet til norsk næringsliv.
0Shares

Norge er mulighetenes land, er budskapet fra de to flerkulturelle næringslivskvinnene Dilek Ayhan og Silvija Seres (bildet), skriver hegnar.no. 

Ayhan, daglig leder i Alarga, og Seres, som jobber med strategisk rådgiving, har sett på hvordan Norge skal bli mer attraktivt for de beste utenlandske ekspertene og skal presentere prosjektet sitt under Oslo Global Mobility Forum 18. oktober.

– Vi trenger å bygge opp kompetanse og styrke næringslivets evne til å tiltrekke, beholde og videreutvikle spesialister fra utlandet. Vi må derfor i større grad enn tidligere drive markedsføring utenlands, og aktivt arbeide for å tiltrekke oss den type kompetanse og arbeidskraft vi trenger for å sikre vår trygghet og videre vekst, mener daglig leder i Alarga, Dilek Ayhan.

Ut med janteloven, inn med mangfoldet

Et kikk i tiltakene som begge foreslår blant annet at ledere må tilby kompetansehevende tiltak innen interkulturell ledelse og kommunikasjon, økt offentlig informasjon tilgjengelig på engelsk, jobbe aktivt for å få flere internasjonale studenter til Norge samt synliggjøre internasjonale kunnskapsmiljøer og talenter som gjør det godt.

Nå som det er økonomisk nedgang og høy arbeidsledighet alle andre steder, har Norge ifølge Seres en unik sjanse til å trekke de beste hodene til landet. Men 

– Vi har ingen tid å miste. Norge tilbyr en god arbeidskultur som gjør det mulig å kombinere en toppkarriere med et familieliv. Vi lever i et trygt land som har sterke tradisjoner innen innovasjon og nyskapning. Vi har god ressurstilgang og mange jobber i en verden som sliter økonomisk. Vi må dra nytte av denne fordelen. Utfordringen er at altfor få kjenner til Norge og mulighetene som finnes her. Jobben med å bli mer synlig er det bare vi som kan gjøre, sier Seres til hegnar.no.