Finlands president besøkte østkantskole

 
Foto: Wikimedia Commons
Presseoppmøtet er massivt når kongeparet tar med seg den finske presidenten Sauli Niinistö og hans kone til Rommen skole.
0Shares

– Vi er spente. Vi venter om lag 80 journalister til seansen, sier Trond Karlsen, tidligere Rommen-rektor og nå områdesjef for 25 skoler i Groruddalen til dittoslo.no.

I anledning det finske presidentparets norgesbesøk denne uken, tar kongeparet med seg statsbesøket til Rommen skole og kultursenter for å vise integrering i praksis.

Annerledes skolehverdag

For elevene betyr det en komplett annerledes skolehverdag, der alt fokus er blitt rettet mot den timeslange, kongelige seansen. Rundt 80 pressefolk er på plass, flere av dem fra Finland.

Når kongen ankommer skolen, blir han møtt av vill jubel, samt trommespill signert Emil fra Stovner rockefabrikk. Skolebarna setter tydelig pris på besøket, og stemningen når nesten Justin Bieber-tilstander.

Roser skolen

Vel inne ønskes kongeparet og presidentparet velkommen av ordfører Fabian Stang, som også passer på å rose Rommen skole.

– Jeg ser et praktbygg og en kjærlighetserkjæring til barna våre. Her skal de bygge en fremtid, sier han til dittoslo.no.