Vil kjempe for flyktningbarna


Foto: Ram Gupta
Oslo SV har nominert Marian Hussein (34) til fast plass på Stortinget. Hun er dermed blitt historisk.
1.5K+Shares

Oslo SV har nemlig aldri tidligere nominert en person med innvandrerbakgrunn til fast storingsplass. Hun er også historisk av andre årsaker, skriver Klassekampen : Marian Hussein er den første representanten med flyktningbakgrunn, første med røtter i Afrika og første med hijab. 

Tenker på Mustafa

I forbindelse med nominasjonen blir hun intervjuet av Klassekampen. Hun forteller at hun tenker mye på 18 år gamle Mustafa som kom til Norge som seksåring, og som nå skal kastes ut av landet:

–Det er mange barn med flyktningbakgrunn som vokser opp i Norge i dag med et vedtak gjort av utlendingsmyndighetene som regulerer og er til stede i deres hverdag. Jeg tenker på alle de barna. Deres historie er også min historie, sier Hussein.

Flyktning fra Somalia

Marian Hussein er født i Somalia og kom til Norge som flyktning da hun var ti år gammel. Hun er utdannet vernepleier og jobber i førstelinja i Nav.

Hun ser det som sin oppgave å gi flyktningbarna håp for fremtiden:

– Det er mange barn og unge som opplever seg fremmedgjort av politikere. De opplever at deres tilstedeværelse her i landet er gjenstand for evig debatt. Jeg vil vise dem at jeg også kan være i de rommene beslutningene tas. Jeg kan påvirke politikken og ta kampen sammen med dem.

Karin Andersen er forbilde

Marian Husseins politiske forbinde er Karin Andersen som hun beskriver som et arbeidsjern.

–Hun snakker for vanlige folk som er i fortvilte situasjoner. Jeg håper jeg kan gå i lære hos henne, sier Hussein.

Stikk til nettavisene

På twitter i går kveld dukket denne meldingen fra Marian Hussein opp: “Da er jeg nominert til stortinget i 2021 for Oslo SV. Jeg er fra groruddalen og jobber der. Har et spm til nettavisene, skal jeg sende pressemelding hver gang j møter ungdommer som søker jobb, går på skole er aktive i idrett og frivillighet? Eller gjelder det bare kriminalitet?”