Frykter flyktninger slutter på introprogram

 
Foto: Foto: Skjermdump/GoogleMaps
Voksenopplæringen i Skien skal samlokaliseres på Skagerak arena og kutte kostnader for 2,5 millioner. Representanter fra NAV frykter at flere flyktninger slutter på introprogrammet.

Rådmannens ledergruppe mener kommunen bruker for mye penger på voksenopplæringa og kvalifisering av deltakere til introduksjonsprogrammet for flyktninger. Nå foreslår de å samlokalisere dette tilbudet på Skagerak Arena (bildet), skriver Telemarksavisa.

Introduksjonsprogrammet gir nyankomne flyktninger norskundervisning, og setter dem i stand til å gli inn i det norske samfunnet. NAV-representanter frykter dårligere opplæring og at flere flyktninger vil av den grunn slutte i introprogrammet.

Sparer inn to millioner

Ifølge saksframlegget regner kommunen med å spare to millioner i året på tiltaket. Men synet deles ikke av NAV-representantene.

– Vi er uenige i gruppas konklusjon om at flyttingen ikke vil forringe kvaliteten i opplæringen. er bekymret for at den nye driftsformen på sikt vil føre til at flere flyktninger avslutter introduksjonsprogrammet med overgang til passiv sosialhjelp, heter det i saken som legges fram for politikerne i neste uke.