Byrådspolitiker publiserer innlegg om Gaza

Gaza refereres ofte som verdens største utendørs fengsel, og den humanitære situasjonen er ofte svært vanskelig. En 31-årig kvinne asylsøkerkvinne foretrekker å sulte seg i hjel i Norge enn å bli sendt tilbake til Gaza sammen med resten av familien.
Foto: Scanstockphoto.com: Illustrasjonsbilde
I forkant av demonstrasjonen som var foran den Israelske ambasaden sist lørdag, postet byrådspolitiker Ivar Johansen et innlegg om Israels angrep. 
Grazyna Skarpås
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

Innlegget, som er skrevet av Palestina-aktivisten Thomas Johansen, belyser aksjonen 14. november som startet bombingen av Gaza.

– For palestinerne er dette en ny runde med okkupasjon, angrep og undertrykking fra Israels side, som bare kan føre til større støtte om de islamistiske bevegelsene i Gaza og svekke den sekulære palestinske regjeringa på Vestbredden. Selv om de igjen var i gang med forsøk på fredssamtaler og til og med nær en våpenhvile mellom Hamas/Gaza og Israel.

Angriper Barth Eide

– Det er sjokkerende det som skjer i Gaza nå, og nesten like sjokkerende er uttalelsene fra bl.a. utenriksminister Barth Eide som later til å tro at Israel har all rett til å skyte mot palestinerne (“forsvare seg”), skriver Johansen.

Videre utdyper han:

– Etter folkerettens prinsipp om proporsjonalitet har Israel et spesielt ansvar, som militærmakt som går til aksjon mot en motstander med mye mer begrensa ressurser. Israel angriper knusende som Goliat mot en David med mindre og enklere våpen. Og situasjonen får meg til å tenke på en dårlig westernfilm med “The right to shoot back” som tema.