Ber politiet følge opp jødehets

Slik skal de jødefiendtlige uttalelsene ha fremstått på nett.
Foto: Foto: Skjermdump/Facebook
Fylkessekretær i Hedmark AUF, Anders Hommerstad Nysæther, forteller at ungdomsorganisasjonen vil gå til politiet med de grove antisemittiske innleggene som nylig ble postet på Facebook. 
0Shares

Bakgrunnen ligger i en nettrasismeepisode som involverer flere AUF-politikere og en bystyrerepersentant fra Arbeiderpartiet.  Flere av de som postet innleggene står organisasjonen nært, og innad i partiet er reaksjonene sterke, ifølge Hamar Arbeiderblad.

Nysæther sier det ikke er snakk om en anmeldelse, men at AUF oppretter kontakt med politiet for å finne ut hva som vil skje videre i saken.

– Her er det opp til politiet å ta stilling til sakens videre utvikling. Deretter får vi se hva som skjer, sier han til Hamar Arbeiderblad.

Ifølge avisen er grunn til at tro at flere av personene som postet antisemittiske ytringer, nå risikerer anmeldelse etter straffelovens paragraf 135a.

Vurderer eksklusjon

Nysæther vil ikke uttale seg om noen medlemmer risikerer eksklusjon, men opplyser at dette er en sak lokallagene til de enkelte medlemmene nå må ta stilling til.

– Et lokallag kan fremme forslag om å ekskludere medlemmer. Forslaget behandles så hos oss i fylkeslaget, før AUF sentralt kan komme med et endelig vedtak. Jeg har ikke rukket å prate så mye med lokallagene ennå, så det er for tidlig å si hva som kommer til å skje.