Vant pris for antirasistisk arbeid

Det er mange å dele prisen med, for det var jo et helt lokalsamfunn som vendte ryggen til rasismen, sier Roy Carstens.
Roy Carstens fikk tildelt Gi rasisme rødt kort-prisen på NISOs årlige festkveld. Prisen ble delt ut på Grand Hotel i Oslo.
0Shares
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

Roy Carstens ble hedret for sin langvarige og unike innsats for et inkluderende samfunn på tvers av religion og hudfarge.

– Det er en umåtelig stor ære å bli tildelt en slik pris. Men det er mange å dele prisen med, for det var jo et helt lokalsamfunn som vendte ryggen til rasismen, sier Roy Carstens til Ringsaker Blad.

Så lyset i Brumunddal
Carstens ble tilsatt som prosjektleder etter rasismebråket i Brumunddal på begynnelsen av 1990-tallet. Brumunddal på nye veier så dagens lys i 1991, og Carstens ville involvere hele bygda i kampen mot rasismen. Han så det som naturlig å henvende seg til Brumunddal Fotball. 

Gjennom å spille med Vend rasismen ryggen ønsket jeg å forankre budskapet mot rasisme i hele lokalsamfunnet.

– Det var mange ressurssterke personer i Brumunddal, og mitt ønske var å få med det brede lag av befolkningen. Brumunddal Fotball hadde landets største yngre avdeling og har stor appell i lokalsamfunnet. Og gjennom å spille med Vend rasismen ryggen ønsket jeg å forankre budskapet mot rasisme i hele lokalsamfunnet, sier han til bladet.