Fjordman: – Kun Breivik har ansvaret

 
Foto: Skjermdump/http://gatesofvienna.blogspot.no
– Kun Breivik har ansvaret for terrorhandlingene 22. juli 2011, sier Peder Nøstvold Jensen, kjent som bloggeren «Fjordman».
0Shares

Jensen har tidligere skrevet mest for det islamkritiske nettstedet Gates of Vienna (bildet), men jobber nå med en bok hvor han beskriver sin opplevelse av rettssaken mot 22. juli-terroristen. Boken skal etter planen komme ut våren 2013, melder kampanje.com.

Bloggeren er mest kjent for at hans islamkritiske tekster ble sitert hyppig av massemorderen Anders Behring Breivik, i kompendiet Breivik sendte ut til rundt 1000 personer like før han gjennomførte terrorhandlingene 22. juli 2011.

Hard debatt

Halvannet år senere er den islamkritiske bloggeren mer aktiv enn noensinne. Han har i høst opprettet konto på nettsamfunnet Twitter og prøver han å etablere seg som samfunnsdebattant i den offentlige samtalen med toneangivende debattanter som Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen, tidligere Burson-Marsteller-sjef Sigurd Grytten og tidligere redaktør i Bergensavisen, Olav Terje Bergo.

Førstnevnte er blant dem som tok hardest til motmæle mot Jensen på Twitter.

– Blir kvalm av at @Fjordman1 ikke vil ta innover seg sitt ansvar, men skyver det over på andre, skrev hun på det sosiale nettverket.

På spørsmål fra Kampanje om hun sikter til 22. juli-terrorismen når hun nevner ansvar, svarer Simonsen følgende i en utdypende e-post:

– Bare én som har et direkte ansvar for 22. juli, men også ensomme ulver kommer fra en flokk. «Fjordman» må ta ansvar for at han sprer en giftig hatideologi som nører opp under voldelig ekstremisme, skriver Simonsen.

Avviser ansvaret

Overfor Kampanje Magasin avviser bloggeren selv kategorisk at han har noe ansvar for 22. juli-terroren.

– Kun Breivik har ansvaret for terrorhandlingene 22. juli 2011. I den grad noe annet har medvirket til dette er det en uansvarlig innvandringspolitikk som har vært ført i flere tiår og som skaper stadig større underliggende spenninger i samfunnet, skriver Jensen.