Etterforsker jødehets på Facebook

Slik skal de jødefiendtlige uttalelsene ha fremstått på nett.
Foto: Foto: Skjermdump/Facebook
Hedmark politidistriktet har iverksatt etterforskning etter jødehets-uttalelser på Facebook som førte til at Hamar Arbeiderparti ville ekskludere en lokalpolitiker.
0Shares

Et tidligere AUF-medlem kalte i november jøder for “jævla horer” og la til at han skulle ønske Hitler kunne komme tilbake for å “dusje dem litt”. Flere andre hengte seg på ordutvekslingen, blant annet Hamar Aps profilerte kommunestyremedlem Khalid Haji Ahmed.

Saken resulterte i at Hamar Ap først ville ekskludere ham, men den norsk-somaliske lokalpolitikeren har i ettertid beklaget saken.

Anmeldt uttalelsene

Mosaiske Trossamfund har på sin side valgt å anmelde uttalelsene til politiet. Nå har politiet på grunnlag av anmeldelsen iverksatt etterforskning, skriver Hamar Arbeiderblad.

– Riksadvokaten har gjort det klart at hatkriminalitet og ytringer som rammer andre skal prioriteres, sier kriminalsjef Rune Strand ved Hamar politistasjon.

Strand opplyser at politiet foreløpig ikke helt vet hvem som skal avhøres og hvordan politiet skal gripe fatt i saken, men han regner med at det kommer en avklaring om ikke så altfor lang tid.

– Målet er å foreta avhør før jul, forteller han.