Suppe og myntete mot NDL

 
Foto: rodungdom.no
Lørdag avholder Norwegian Defence League (NDL) demonstrasjon i Oslo. Antirasistiske motdemonstranter vil la romfolkskvinner servere kyllingsuppe som del av en motdemonstrasjon som skal holdes i nærheten.
0Shares

Som oppladning til lørdagens demonstrasjon har NDLs offisielle kanal i det populære nettstedet YouTube også lagt ut en video i tradisjonell norsk visesangstil. Budskapet er klart og enkelt:

– Vi har sett islam, og går mot usikre tider. 

Sangen avsluttes med den engelskspråklige salutten “Never Surrender”, fast inventar i NDLs engelske søsterorganisasjon English Defence League, og et budskap at “vi kjemper for deg”. 

Suppe og folkesfest

At nettverket har valgt å avholde demonstrasjonen på Oslos østkant, i en av byens mest mangfoldige bydeler, har falt mange tungt for brystet.

Seher Aydar (bildet), Rødt-politiker og en av initiativtakerne til motdemonstrasjonen Folkefest mot Rasisme vil ikke kommentere den overnevnte videoen, men heller snakke om motdemonstrasjonen som skal avholdes på lørdag.

– Vi har med oss osloungdom som skal opptre. Initiativet “Suppe som varmer” serverer kyllingsuppe laget av romkvinner og Tea Time serverer marokkansk myntete på Grønlands Basar samme dag. Vi har altså med oss mange miljøer og et arrangement med og for hele Oslos befolkning, sier Aydar til utrop.no.

Hvorfor tror dere NDL har valgt Grønland som sted hvor de skal holde sin demonstrasjon?

– Gamlebyen er en flerkulturell arbeiderklassebydel. Dette er en kjent metode fra EDL (English Defence League) som med stort hell har demonstrert i innvandrertette bydeler for å provosere. Nå kopierer NDL samme taktikk.

Folk flest er mot rasisme

Ifølge Aydar er folk flest mot rasisme, og at det derfor er helt naturlig å ha et bredt arrangement som går på tvers av partipolitiske forskjeller.

– Vi vil ha med alle som er stolt av Oslos mangfold på folkefesten. Nå er det nesten 40 organisasjoner som har sluttet seg til, mange forskjellige miljøer som bidrar og som står sammen mot rasismen.

Frykter dere provokasjoner?

– Vi vil ha en fredelig folkefest og det er vårt fokus hele veien.