– Familievold størst problem

Vold i nære relasjoner er hovedutfordring i kriminalsaker som angår siktede med innvandrerbakgrunn, viser en ny rapport fra Telemarkspolitiet. Foto: Illustrasjon.
Foto: sxc.hu
For første gang legger Telemark politidistrikt fram en omfattende studie av kriminalitet blant innvandrere. Kommunalsjef Ingrid Kåss er orientert om studien og sier overrepresentasjon av familievold blant innvandrerfamilier er den største utfordringen.

Studien, som er laget av politiets analytiker Mariann Deila Bryn, beskriver kriminalitet blant innvandrere og øvrig befolkning i Telemark, skriver Porsgrunns Dagblad.

I studien har analytikeren avdekket at innvandrere har tre ganger så stor andel som er mistenkt, siktet, domfelt eller fornærmet i saker som gjelder vold i nære relasjoner, sammenliknet med øvrig befolkning i Telemark.

– I Telemark er det irakere som utgjør den største andelen mistenkte, siktede, domfelte i familievoldssaker av alle gjerningspersoner med innvandrerbakgrunn. Også flest fornærmede er fra Irak. Flertallet av irakiske innvandrere er kurdere. Deretter følger personer med bakgrunn fra Somalia, heter det i politiets rapport.

Handler om god og riktig informasjon
Kåss sier målet for både politiet og de andre aktørene er mangfold og inkludering. Ifølge henne er fint med åpenhet rundt dette, men sier også det er viktig at informasjonen kommer ut i riktig sammenheng, ellers kan det føre til stigmatisering.

– Innvandrere i Porsgrunn er ikke en kriminell gruppe. I familievoldsakene må vi skille mellom ulik kultur for å oppdra barn, og hva som er frustrasjon som gir seg utslag i vold, sier Kåss til avisen.